Overslaan naar content

Operations Director

  • Venlo
Management

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een ervaren, ambitieuze Operations Director die de productieafdelingen van ons internationale hightech bedrijf naar een hoger niveau kan tillen. Jij bent een verbinder en je bent in staat om productieprocessen te verbeteren en optimaliseren. Je hebt een stevige, technische achtergrond en beschikt over managementvaardigheden.

Als Operations Director ben je verantwoordelijk voor de algehele bedrijfsvoering binnen Operations en werk je vanuit een afgestemd productieconcept. Je neemt kennis van en draagt bij aan de strategisch keuzes van de directie. Je vertaalt deze vervolgens naar operationele doelstellingen en plant welke veranderingen/aanpassingen nodig zijn ter realisatie. Nadruk hierbij ligt op sturen en organiseren, controleren en bijsturen (PDCA). Je hebt een sterke focus met betrekking tot continue verbeteren en ontwikkelen. Verbeterprojecten worden door jou geïnitieerd en succesvol uitgevoerd waarbij je zorgt voor een goede afstemming en samenwerking met betrokken partijen. Je bent continu op zoek naar verbeteringen en verdere professionalisering van de organisatie. Als Operations Director speel je een cruciale rol in de ambitieuze groeidoelstellingen die Nedinsco heeft. De bedrijfscultuur is de laatste jaren snel verbeterd, je stimuleert deze ontwikkeling. Jij zet de professionaliseringsslag voort binnen operations. Je zorgt ervoor dat er een goede, ondernemende sfeer heerst waarin de mensen hun eigen verantwoordelijkheid pakken en hun ideeën en verbetervoorstellen kunnen implementeren. 

Via zes afdelingsleiders geef je leiding aan 70 medewerkers. De afdelingen zijn: assemblage (optisch, mechanisch en elektrisch), supply chain, werkvoorbereiding, technische dienst, quality control en onderdelenproductie. De onderdelenproductie (verspaning) werkt 24/7 (in 2-ploegen en in de nacht draaien machines onbemand), de overige afdelingen werken in dagdienst. 

Je bent lid van het MT (met Sales, Finance, HR, R&D) en rapporteert aan de CEO.

Vereisten

Je beschikt over uitstekende managementkwaliteiten, geeft gemakkelijk en natuurlijk leiding op een coachende manier, waarbij daadkracht, initiatief, authenticiteit en empathie belangrijk zijn. Je bent een bruggenbouwer en een verbinder, iemand die zichtbaar is in de organisatie en toegankelijk is voor medewerkers op alle niveaus. Je bent transparant, proactief en een verbindende factor zowel intern als extern. Medewerkers worden door jou gemotiveerd, gestimuleerd en je weet hen mee te krijgen. Je hebt aantoonbare kennis van techniek en productieprocessen, inkoop, service, kennis op logistiek vlak en een visie. Kwaliteitsbewustzijn, veiligheid en efficiency zijn kernwoorden die als een rode draad door jouw carrière lopen. Je vindt het een uitdaging om te werken in het spanningsveld van het productieproces, verbeter-processen en leverdruk. Je ziet kansen in plaats van bedreigingen en weet deze door te vertalen naar operations. 

Verder beschik je over:

• Universitair niveau en tenminste een technische hbo-opleiding (werktuigbouwkunde, machinebouw, mechatronica, productieautomatisering)

• Ruime ervaring in de machinebouw industrie en/of productieomgeving

• Ruime ervaring met het sturen, motiveren en stimuleren van teams met een diversiteit aan kennis en ervaring

• Je bent ondernemend, hands-on, analytisch en besluitvaardig. Je luistert goed en je staat open voor andere meningen, maar bent ook op een gezonde manier “eigenwijs”

• Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Beheersing van de Duitse taal is een pré


WIJ BIEDEN JOU

  • Een uitdagende leidinggevende functie met ruime verantwoordelijkheden
  • Werken in een internationale omgeving en samenwerken met diverse belanghebbenden
  • Ruimte voor professionele ontwikkeling en groei
  • Een competitief salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden
  • Leaseregeling 
  • Bonusregeling
  • 27 vakantiedagen (de mogelijkheid om tot 10 dagen bij te kopen)

Details

  • Venlo
Management

of