Overslaan naar content

PROCEDURE

sollicitatieprocedure

Bij Nedinsco kun je zijn wie je bent. Sterker nog, dat verwachten we van je. Met die gedachte gaan we een sollicitatieprocedure in. We willen graag bekijken of jij en Nedinsco bij elkaar passen, nu en in de toekomst. Om die reden willen we je beter leren kennen. We horen graag wie je bent, wat je ambities en drijfveren zijn. Wij vertellen jou natuurlijk ook over die van ons. Wij maken hieronder graag duidelijk welke stappen er worden doorlopen, zodra je bij ons solliciteert.

Heb je een vacature gezien waarin je interesse hebt, meer over wil weten of wil je een open sollicitatie sturen? Solliciteren bij Nedinsco is heel eenvoudig. Je vult daarvoor het sollicitatieformulier in dat je bij de vacature aantreft. Daarbij kan je ook jouw motivatie en CV uploaden, dit is niet verplicht.

SOLLICITATIE

Direct na het versturen van jouw sollicitatie ontvang je per e-mail een ontvangstbevestiging. Een van onze recruiters neemt je sollicitatie in behandeling. Jij hebt tijd en energie gestoken in je sollicitatie. Met dezelfde toewijding bekijken we jouw sollicitatie dan ook. We laten jou dus ook altijd iets weten.

Heb je vooraf nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We streven ernaar om uiterlijk binnen 5 werkdagen te reageren op jouw sollicitatie.

IN BEHANDELING

Als jouw profiel lijkt aan te sluiten op de vacature nemen we (telefonisch) contact met je op. We plannen een geschikt moment om elkaar telefonisch al wat uitgebreider te spreken. Tijdens dit telefoongesprek kunnen we alvast kort kennismaken en kun jij vragen stellen. We willen jou graag beter leren kennen en daarom hebben we ook een aantal vragen voor jou, zoals de reden dat je bij Nedinsco hebt gesolliciteerd, je verwachtingen van Nedinsco en je salarisindicatie. Deze vragen stellen we om de verwachtingen vanuit beide kanten helder te krijgen. Vervolgens wordt jouw profiel en de aanvullende informatie die we tijdens het telefonisch interview hebben verkregen besproken met de desbetreffende leidinggevende. We laten zo spoedig mogelijk weten of er voldoende raakvlakken zijn om persoonlijk kennis te maken.

TELEFONISCH INTERVIEW

Tijdens het eerste persoonlijke gesprek maken we nader kennis. Je ontmoet twee collega’s uit de lijn. Dit kunnen leidinggevenden zijn, een eventuele nieuwe collega of HR adviseur.  We leren je graag beter kennen, de competenties die je nodig hebt voor de functie zullen we bespreken. We vertellen je ook meteen meer over Nedinsco. Voor ons is het belangrijk dat je bij Nedinsco past en dat wij de gewenste werkgever voor jou zijn. Er is voldoende tijd om de vragen die je hebt te stellen.

KENNISMAKINGSGESPREK

Kort nadat het kennismakingsgesprek heeft plaatsgevonden neemt een collega van onze HR afdeling contact met je op. We vragen naar jouw bevindingen en geven aan of we, op basis van de persoonlijke kennismaking, het idee hebben dat er professionele klik is. De uitkomsten hiervan vormen de basis voor het vervolggesprek*. In het vervolggesprek gaan we nog dieper in op de inhoud van de functie en jouw wensen en ambities. Dit vervolggesprek voer je met de HR manager en een leidinggevende of een Mt-lid. Voor een uitvoerende functie bieden we ook een meekijkdag(deel) aan. Je maakt dan kennis met je direct leidinggevende en mag vervolgens een paar uurtjes meekijken op de vloer. De meekijkdag wordt afgesloten met een gesprek met jouw toekomstige leidinggevende. *Afhankelijk van de functie kan een assessment onderdeel zijn van de procedure. In dat geval brengen wij jou hier tijdig van op de hoogte.

VERVOLGGESPREK

Ben je na de gesprekken (en meekijkdag/het assessment) nog net zo enthousiast en is dat gevoel wederzijds? Dan doen we je graag een aanbod met daarin de voorwaarden om bij Nedinsco te komen werken. Ga je akkoord met ons aanbod? Dan zetten we het arbeidsvoorwaardelijke voorstel om naar een officieel contract wat jij vervolgens mag (komen) ondertekenen.

AANBOD

We heten je van harte welkom als nieuwe collega en kijken uit naar een prettige samenwerking!

We vinden het belangrijk dat je een goede start kunt maken. Daarom bieden we iedere nieuwe collega een programma aan waardoor de start bij Nedinsco zo soepel mogelijk verloopt. We vertellen veel meer over Nedinsco, je ontmoet je (directe) collega’s en leidinggevenden en we laten je meteen weten bij wie je kunt aankloppen met vragen. Belangrijke kernwaarden in onze dienstverlening zijn toegankelijk, persoonlijk, professioneel en vooruitstrevend. Dit is de manier waarop we met onze klanten omgaan, maar ook met elkaar. Welkom aan boord bij Nedinsco!

ONBOARDING