Overslaan naar content

Ans | administratief medewerker"Mijn eerste kennismaking met Nedinsco gaat ver terug in de tijd. Via mijn schoonzus ben ik in 1985 met een fulltimebaan gestart op de afdeling administratie; salarissen, inkoop en verkoop. Alles ging nog met pen en papier, niks met computers. Een jaar later kwamen de eerste computers en leerde ik met digitale systemen te werken. In 1992 werd ik zwanger en ben ik uit dienst gegaan. In 1995 kriebelde het toch wel weer en ben ik uiteindelijk weer in vaste dienst gekomen bij Nedinsco. Door de jaren heen heb ik binnen Nedinsco veel ontwikkelingen meegemaakt. Nieuwe collega’s ontmoet, interessante producten voorbij zien komen en natuurlijk de verhuizing van het oude bedrijfspand van Nedinsco, ook wel het “Nedinscogebouw” genoemd, naar het mooie pand waarin we nu zitten.

Mijn functie is ook steeds breder geworden. Zo bezet ik nu ook deels de receptie. Erg leuk om diversiteit aan mensen te ontmoeten; klanten, sollicitanten, medewerkers, leveranciers, Nederlands- en anderstalig. Even wennen was het wel, het ene moment zit je met je hoofd midden in de cijfers en het andere moment word je er volledig uitgehaald door de telefoon die gaat. Die afwisseling vind ik erg leuk. Ik kan me niet heugen dat ik ooit een dag met tegenzin naar mijn werk ben gegaan. Ik houd van de sociale contacten. Ergens anders gaan werken is voor mij dan ook nooit aan de orde geweest. Als ik dat al zou overwegen, dan zou het iets zijn in een andere richting. De zorg spreekt me aan, maar in combinatie met mijn werkzaamheden aan de receptie kan ik mijn (zorg-)ei bij Nedinsco ook kwijt. Zo ook in mijn rol als vertrouwenspersoon. Als een medewerker ergens tegenaan loopt, dan kan hij/zij zich bij mij melden. Ik bied een luisterend oor en probeer advies te geven. Via Nedinsco heb ik ook een aantal cursussen gevolgd, veelal met rollenspellen, zodat ik mijn taak als vertrouwenspersoon zo goed als mogelijk kan vervullen. Nedinsco denkt sowieso mee wanneer je iets wil m.b.t. een cursussen of opleiding, dat vind ik positief. Als je aangeeft wat je graag wil, worden de mogelijkheden bekeken. Ook een leuk initiatief is onze personeelsvereniging, ik zit in het bestuur. We organiseren door het jaar heen een aantal leuke activiteiten voor de deelnemende medewerkers. Zo gaan we karten en barbecueën of we hebben een pubquiz die wordt afgesloten met een uitgebreid buffet op een externe locatie. Ook verzorgen we altijd iets rondom thema-feesten, zoals Sinterklaas.

Lang tijd heb ik gezegd "Als ik 60 jaar word dan stop ik met werken", maar dat is nu al bijna, en ik vind het nog veel te leuk om te gaan werken. Dus thuis gaan zitten stel ik toch nog wat jaartjes uit, haha!"