Overslaan naar content

JACK I Teamleider afdeling Assembly

“Via een vriend, Frank, van de basisschool ben ik bij Nedinsco terecht gekomen. Vanwege een reorganisatie bij een bedrijf waar ik me bezighield met kabels, bedrading, engineering en het assisteren van de productie(manager) was ik beschikbaar voor een nieuwe baan. Frank liet weten dat er een vacature was op de kwaliteitsdienst bij zijn werkgever, Nedinsco. Ik stond open voor een gesprek en dat was snel geregeld. Er was direct een klink en ook de opvolging volgde snel en verliep soepel. Bij andere bedrijven waar ik een sollicitatieprocedure had lopen moest ik wel eens lang wachten op een terugkoppeling, maar bij Nedinsco verliep dat heel vlot. Een vereiste was dat ik kon carpoolen met Frank, aangezien we in hetzelfde dorp wonen, ook dit was geen probleem en we reizen na al die jaren nog altijd samen. Dat is prettig en gezellig. We hebben het over privézaken en hobby’s, maar ook over dingen die spelen op de werkvloer. Ik werkte twee jaar op de kwaliteitsafdeling toen mij werd gevraagd om te ondersteunen op de afdeling assembly m.b.t. elektro. Het leek me een interessante uitdaging en het was mooi om te zien dat we gezamenlijk tot oplossingen en resultaten kwamen die in lijn lagen met de wensen van de klant. Uiteindelijk ben ik op de afdeling gebleven en weer twee jaar later kwam de vraag of ik ook de “mechanische tak” erbij wilde gaan doen. Daar heb ik wel even over nagedacht, ik zou meer mensen onder mijn hoede krijgen, de uitdaging werd groter, maar dat sprak me ook juist aan. De kans die me geboden werd heb ik dan ook aangegrepen. Nog eens twee jaar later kwam daar de “optische tak” ook nog bij en momenteel fungeer ik dus als Teamleider over de gehele afdeling assembly, bestaande uit elektro, mechanisch, optisch.

Het fijne aan Nedinsco is dat je de ruimte krijgt om je ideeën door te voeren. Zo heb ik meer eenheid kunnen realiseren onder de drie disciplines m.b.t. de afdeling assembly. De deuren naar de afdelingen staan letterlijk open en men zoekt elkaar op. Zo leren we van elkaar en hierdoor zijn de medewerkers steeds meer allround inzetbaar. Ook heb ik wat vernieuwing mogen doorvoeren zoals een andere vloer en nieuwe meubels, dit heb ik gedaan in samenspraak met de monteurs. Dit heeft een positief effect gehad op de samenwerking. De saamhorigheid is enorm, men heeft iets voor een ander over. Ik vind het belangrijk dat een medewerker zich prettig voelt. In dat opzicht ben ik een mensen-mens. Ik vind het belangrijk om ook te weten waar collega’s zich privé mee bezighouden. Of ze lekker in hun vel zitten of ik ergens bij kan helpen of ze een luisterend oor nodig hebben of juist wat rust. Ook bespreek ik tijdens een sollicitatiegesprek met een potentiële nieuwe medewerker uitgebreid wat zijn/haar wensen zijn. We hebben als bedrijf sowieso een open blik als het gaat om nieuwe medewerkers. We zoeken naar het potentieel. Als je gedreven bent en de juiste instelling hebt dan leren wij je graag de kneepjes van het vak en word je vanzelf de specialist. We zetten mensen in, in hun kracht en daardoor kan je een mooie tijd beleven binnen het bedrijf.  We denken ook graag mee als iemand behoefte heeft aan een andere uitdaging, we kijken dan wat er intern mogelijk is. Er zijn wel eens collega’s overgestapt naar een ander bedrijf, een aantal zijn ook weer teruggekomen. Eén van de voornaamste reden om terug te komen is de goede sfeer die er heerst onder collega’s bij Nedinsco. Daarnaast zijn ook de arbeidsvoorwaarden goed, een mooi gebouw, veel faciliteiten, goed gereedschap, een schone werkomgeving en nette werkkleding. Alle monteurs hebben toegang tot het interne netwerk, waar zij altijd alle werkinstructies, tekeningen en de nieuwste informatie kunnen vinden.

Collega’s die hier meer dan 40 jaar werken, sommige zelfs 50 jaar. Dat zijn wandelende bibliotheken. Ik vind het belangrijk dat de kennis die zij hebben opgedaan geborgd blijft en overgedragen wordt aan de jongeren generatie, die goed met de computer overweg kan. Zo steken we tijd in het opstellen van werkinstructies. Dit gaat inmiddels vanzelf. Als er niks “op papier staat” dan zorgen we er samen voor dat het uitgewerkt wordt.

Medewerkers zijn begaan met het bedrijf en trots op de mooie producten die we samen realiseren en daarmee de successen die we gezamenlijk behalen. Je ziet dit ook terug in de uitjes/activiteiten die worden georganiseerd voor het personeel. Het animo is hoog en dat komt omdat de sfeer goed is.

Vaak loop ik ’s middags een rondje met collega’s, ook van andere afdelingen. Leuk om te horen wat er speelt en in de frisse lucht maak je ook weer even je koppie leeg.”