Overslaan naar content

QUINTEN I DEVELOPMENT ENGINEER

“Op de dag dat ik in 2011 mijn diploma voor de opleiding Technische Natuurkunde in ontvangst nam werd ik platgebeld door bureaus. Het ligt vanuit de opleiding redelijk voor de hand dat je bij een bedrijf als ASML terecht komt, maar één detacheringsbureau legde de vacature Optical Engineer bij Nedinsco in Venlo aan mij voor. Ik kende de naam niet, maar was wel nieuwsgierig naar het bedrijf. Ik ben op gesprek gegaan en vrij snel werd ik gedetacheerd bij Nedinsco. Na tien maanden werd ik overgenomen door Nedinsco. Initieel was het mijn plan om het eens een paar jaar te proberen bij een eerste werkgever en ik zou wel zien hoe het liep. Ik had tijdens mijn studie namelijk voor ogen om in een researchgerelateerde functie terecht te komen. Toen ik bij Nedinsco begon had ik ook geen volledig beeld van de organisatie of de defensiemarkt. Daarover heb ik veel bijgeleerd en samen met collega's werk ik aan de ontwikkeling van mooie producten. De combinatie met engineering bleek mij goed te liggen en bevalt nog altijd goed.

Het is dan ook niet voor niks dat ik, ruim tien jaar later, nog altijd met veel plezier bij Nedinsco werk. In 2017 heb ik kort een intern uitstapje gemaakt naar de functie van Projectmanager. Een leuke en leerzame ervaring, maar research en engineering bleek dus toch echt mijn ding. Momenteel ben ik dus weer actief in de functie van Development Engineer. De functie Senior Development Engineer zit hier nog boven en biedt mij perspectief. Sowieso is er ruimte om jezelf te ontwikkelen, Nedisinco heeft altijd in mij geïnvesteerd. Ik heb veel cursussen gevolgd, zoals taal-, management-, software gerelateerd- en diepgaande cursussen richting optiek. Als een onderwerp mij aanspreekt gebruik ik mijn vrije tijd ook om nieuwe kennis op te doen, maar dit gebeurt ook onder werktijd. Op de R&D afdeling zijn wij erg vrij in hoe wij onze werktijd indelen, mits natuurlijk deadlines gehaald worden. Ook heb ik veel gereisd voor Nedinsco o.a. naar Zweden, Frankrijk, Zwitserland, Slowakije, Israël, Amerika. Reizen hoeft voor mij niet elke week, maar een paar keer per jaar brengt een aangename afwisseling. Erg leuk om bij klanten en (toe)leveranciers op bezoek te zijn en hier ook de toepassing van onze producten te zien. Van oudsher was Nedinsco een ETO (engineering to order) organisatie en moesten veel zaken steeds opnieuw ontworpen worden. Nedinsco legt nu de focus op meer technologieën te ontwikkelen die toegepast kunnen worden op eigen producten welke modulair opgezet kunnen worden. Hiermee heeft R&D de kans om op een veel hoger niveau technologieën te ontwikkelen en daarmee ook de markt sneller te kunnen bedienen.

De combinatie van het toepassen van nieuwe technieken, de uitdagende producten en de variatie maken mijn werk leuk. Voortborduren op de techniek die je ontwikkeld hebt en daar een nieuwe richting aan geven is interessant. Ik heb veel plezier in mijn werk, het voelt een beetje als een uit de hand gelopen hobby. Een aantal jaren geleden werd ik gevraagd om lid te worden van de ondernemingsraad. Van origine ben ik introvert, dus het leek me ook goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Inmiddels ben ik voorzitter. Het is leuk om alles binnen het bedrijf mee te krijgen, zowel de positieve als negatieve zaken. Aan de OR de taak om deze zaken te bespreken met de directie. Er wordt serieus mee omgegaan, dat geeft voldoening en het gevoel van betrokkenheid.

Ik vind het bijzonder dat ik bij Nedinsco al 3x bij een viering van een 50-jarig jubileum ben geweest en al zo’n 10 tot 20x bij een 40-jarig jubileum. Mensen blijven bij Nedinsco, omdat er veel groeimogelijkheden zijn en het werk interessant is. Wat ook helpt is dat de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden goed zijn. Er heerst een bepaalde trots om voor Nedinsco te werken, dat schept verbondenheid.”