Overslaan naar content

RAMON I CNC DRAAIER / MEEWERKEND VOORMAN

“In 2017 ben ik hier via een oud-collega terechtgekomen. We hebben samengewerkt bij mijn vorige werkgever. Ik werkte daar als meewerkend voorman, maar dat was in de ruwe verspaning. Toen Nedinsco een CNC-draaier zocht ben ik benaderd. Ik vond het wel interessant om eens te gaan praten. Met name de mate van nauwkeurigheid van de producten sprak me aan, waardoor ik de overstap heb gemaakt. Ik ben bij Nedinsco begonnen als CNC-draaier aan de kleinste machine en inmiddels beheers ik alle-drie de CNC-draaibanken. Sowieso proberen we iedereen allround op te leiden, zodat we kunnen rouleren aan de machines en het werk ook afwisselend blijft.

Na drie jaar ben ik binnen Nedinsco doorgestroomd naar de rol van meewerkend voorman. Een leuke uitdaging; het aansturen van de medewerkers op de vloer, zorgdragen voor de naleving van de kwaliteitsnormen. We blijven steeds opzoek naar betere en efficiëntere manieren om iets te produceren. En door nieuwe kennis op te doen blijf ik mezelf ook ontwikkelen. Het is leuk om te zien waar mijn collega's mee bezig zijn en steeds weer te kijken hoe ook zij zichzelf kunnen ontwikkelen. Het is dus ook zeker geen controlerende manier van aansturen, maar juist ondersteunend daar waar het nodig is. Ik vind het leuk dat ik ook nog steeds mijn eigen machines in- en afstel en draaiende houd. We werken hier aan kleine series, vaak ook enkele stuks. Heel nauwkeurig werken, dat doe ik het liefste.

Nedinsco is een prettige werkgever, alles rondom werkkleding is altijd op orde, de fabriek is schoon en we blijven investeren in nieuwe machines. We proberen jaarlijks door te ontwikkelen m.b.t. de aanschaf van nieuwe machines. De plannen liggen er ook om te investeren in een multitask-machine. Lijkt me mooi om daaraan te mogen werken.

Je hebt vrijheid in het uitvoeren van je werkzaamheden. Werk je aan een langere serie en draait dat goed, dan heb je ook eens tijd om ergens anders mee bezig te houden. Je deelt dit zelf in, het komt wel eens voor dat er een piekmoment is, maar grotendeels is het een continu proces. Uit het verleden hebben we dan ook geleerd dat wanneer de workload te hoog is, we dit tijdig moeten escaleren. Op basis van de planning bekijken we nu dan ook een paar weken vooruit wat haalbaar is en of er bijvoorbeeld werk uitbesteedt kan worden. Positief aan Nedinsco vind ik de betrokkenheid, in beslissingen wordt iedereen meegenomen. Er wordt niet zomaar iets beslist vanuit hogere hand. Wanneer er problemen zijn wordt er uit alle hoeken ondersteuning geboden.

Het contact tussen de collega’s onderling is goed. Men is nieuwsgierig naar wat de ander bezighoudt, zakelijk en privé. Het is leuk om op de werkvloer met collega’s over vakinhoudelijke zaken te praten. Dat is toch anders dan dat ik er thuis over vertel. Daar wordt soms gedacht dat we slechts op een knopje drukken en er vervolgens een prachtig product uit komt rollen. De techniek erachter en de toleranties waar we mee moeten werken, dat maakt het juist allemaal heel complex en interessant.

Je kan bij Nedinsco blijven groeien en de uitdaging wat producten betreft blijft er ook. Zelf zou ik in de toekomst graag willen leren programmeren, maar op dat niveau ben ik nog niet. Ik wil graag de basis nog beter leggen en meer vakkennis opdoen. Programmeren is dan, over een paar jaar, een mooie vervolgstap.”