Overslaan naar content

SANDER I ALLROUND MONTEUR OPTISCH

"Een aantal jaar geleden kwam ik een vacature bij Nedinsco tegen. Dit was via een tussenpersoon. Het werk sprak me aan, maar op dat moment bleek die baan niet te combineren, omdat ik ook nog actief voetbalde. Een aantal jaren later zocht ik weer eens op het internet naar interessante vacatures, ik kwam de functie Allround Monteur Optisch tegen. Ondanks dat de bedrijfsnaam niet vermeld stond kon ik opmaken dat het om Nedinsco ging. Nedinsco is als bedrijf ook altijd in mijn achterhoofd blijven zitten. Het fijnmechanische aspect van de functie als Allround monteur spreekt mij erg aan. Inmiddels was ik ook gestopt met voetballen, wat mij deed besluiten om opnieuw te solliciteren bij Nedinsco. Ik heb rechtstreeks contact opgenomen met de HR manager en kon direct op gesprek komen. Het viel me bij mijn eerste gesprek en gedurende de rondleiding die ik kreeg al op dat de mensen erg vriendelijk zijn. Dit werd ook bevestigd tijdens de ochtend die ik vervolgens heb meegelopen. Het gaf me een goed beeld van het bedrijf en hetgeen ik toen heb gehoord en gezien komt ook nog steeds overeen met wat ik hier nu dagelijks meemaak. Collega’s zijn open en eerlijk. Tijdens mijn sollicitatieprocedure werd de werkwijze duidelijk uitgelegd en dit heeft tot nog toe niet geleidt tot verrassingen. We maken hier veel onderdelen, eigenlijk heb ik pas aan slechts een paar onderdelen gewerkt en heb ik er nog heel veel te gaan. Zo nu en dan spring ik al wel eens bij, het is leuk om zo mijn kennis uit te breiden. Vooral de afwisseling in producten en de fijne techniek spreken mij aan. Er worden hier nog vele andere technieken toegepast die ik in de toekomst graag eigen wil maken.

Je krijgt hier de ruimte om jezelf te ontwikkelen en mee te kijken met anderen. Nieuwe dingen pak ik vrij snel op dus ik ben ook steeds breder inzetbaar, de afwisseling vind ik leuk. Dat is ook een van de redenen geweest dat ik van mijn vorige werkgever overgestapt ben naar Nedinsco. De afwisseling en de ruimte die je krijgt om te groeien, cursussen te volgen. Jezelf binnen de organisatie verbreden is tevens een optie, ook met het oog op de toekomst. Er gebeurt heel veel onder een dak.

Met mijn directe collega’s heb ik goed contact, we delen kennis en helpen elkaar graag. Het is ook leuk om bij de koffieautomaat of in de pauzes collega’s van een andere afdeling tegen te komen. Of ze te spreken wanneer we in de pauze buiten een rondje gaan lopen. De flexibiliteit in werktijden vind ik prettig. Ik begin graag op tijd, zodat ik ook weer lekker vroeg thuis ben. Op vrijdagmiddag heb ik ouderschapsverlof en sowieso denkt Nedinsco mee wanneer je bijvoorbeeld eens wat eerder weg moet. Die bepaalde mate van vrijheid en flexibiliteit spreekt (jongeren), denk ik, ook aan. De reden dat ik graag werk bij Nedinsco zijn de collega’s waar ik fijn mee samen kan werken, maar ook de mogelijkheid die er is om je terug te trekken om volledig gefocust te kunnen werken. Voor mijn gevoel kan ik binnen de afdeling nog vele jaren vooruit. De komende jaren kan ik nog veel leren van collega’s en specifieke productkennis opdoen. Zeker ook de “oude garde” is erg bereidwillig om vragen te beantwoorden, iets voor te doen of kennis te delen, zodat we samen tot de beste resultaten komen. Men is geduldig en legt met alle liefde iets (meerdere keren) uit aan een ander. Natuurlijk komt het voor dat iets niet helemaal lekker loopt, het is dan geen probleem als je even afstand neemt en andere werkzaamheden gaat uitvoeren.

Ik heb het gevoel dat er voor mij binnen Nedinsco nog veel te doen is en ben benieuwd naar hetgeen de toekomst me hier nog allemaal zal brengen."